GINOP-2.1.1-15-2015-00179 Intelligens Akvapóniás Rendszer Megalkotása

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESBA2018 júniusában sikeresen zárult a APHIS projekt, mely egy Intelligens Akvapóniás Termelő rendszer megvalósítására irányult.

A Monet 2000 Kft és a Marostech Kft. által alakított konzorcium, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 197 132 466 Ft támogatást nyert az Intelligens Akvapóniás Termelő rendszer megvalósítására.

Az egyedülálló, modulárisan felépített akvapóniás technológiai rendszer a megújuló energiának köszönhetően önellátó, a helyi igényeknek megfelelően bárhová telepíthető, intelligens vezérlő és monitoring rendszerének köszönhetően kiküszöböli a jelenlegi termesztő rendszerek bizonytalansági tényezőit. A projekt Monet 2000 Kft. és a Marostech Kft. által alakított konzorciumban szalafői helyszínen valósult meg.
A fejlesztés eredményének meghatározott prototípus rendszer kisebb változtatásokkal a kezdeti terveknek megfelelően jött létre. A projekt fő célja egy intelligens automatizált termelési rendszer megvalósítása, valamint egy tudásközpont létrehozása volt, melyek segítségével a kistermelők, háztáji gazdálkodók és őstermelők költséghatékonyan növelhetik meg a hozamot a növénytermesztésben és a haltenyésztésben is.
A fejlesztés eredményeként létrejött egy modulárisan bővíthető, automatizált háztáji akvapóniás termesztő rendszer prototípusa, egy 3d nyomtatással készíthető hatékonyabb biofilter gyártási eljárása, egy összehangolt szenzormátrix alapú intelligens akvapóniás vezérlő rendszer, egy tervező és modellező rendszer az akvapóniás termesztő rendszerek tervezéséhez és kivitelezéséhez, és a tudásközpont hálózatos adatmegjelenítő és elemző rendszer prototípusa. Ezek a modulok együtt alkotják az APHIS rendszert, mely az automatizált működésnek és a tudásközpont adatainak köszönhetően segíti a telep biztonságos és veszteségektől mentes üzemeltetését. A projekt keretén belül egyedi kisüzemi halfeldolgozó rendszer gépeinek tervezésére is sor került.
A fejlesztésünket a sikeres projektbefejezés mellett a rendszer tökéletesítése, monitorozása és az adatok alapján történő folyamatos finomhangolásra való tekintettel folytatjuk, hogy a termék minél előbb piacképes formában tudjon előállni.
Kedvezményezett neve: MONET 2000 Kft.
A projekt címe: Intelligens Akvapóniás Rendszer Megalkotása
A támogatás mértéke: 60.41 %
A támogatás összege: 197 132 466 Ft
A projekt befejezési dátuma: 2018.06.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00179